Wederom dieprode cijfers voor veilingwebsite Catawiki

Wederom dieprode cijfers voor veilingwebsite Catawiki

Catawiki heeft afgelopen jaar een verlies van twaalf miljoen euro geleden. Het bedrijf lijdt al enkele jaren op rij verlies. Afgelopen mei vertrokken vier commissarissen. Dat meldt RTL Z

Uit de jaarrekening van Catawiki blijkt dat het bedrijf in 2018 45 miljoen euro aan omzet heeft gedraaid, maar kwam het verlies uit op 12,3 miljoen euro. In 2015 was het verlies nog 7,2 miljoen, in 2016 22 miljoen en in 2017 twintig miljoen euro. 

Naast de aanhoudende verliezen, is ook het vermogen van Catawiki geslonken. Eerder werd door investeerders in 2014 en 2015 respectievelijk tien miljoen en 75 miljoen euro geïnvesteerd in het bedrijf. Eind 2015 was het vermogen nog 62 miljoen euro, maar dat is eind vorig jaar teruggelopen naar elf miljoen euro. Als de verliezen aanhouden en er geen kapitaalinjectie plaatsvindt, is de kans aanwezig dat het vermogen aankomend jaar negatief wordt.

NOM, grootaandeelhouder van het bedrijf, stelt dat de problemen ondertussen zijn opgelost en dat Catawiki ‘een punt nadert van duurzame winstgevendheid’. Het bedrijf verwacht dit jaar 350 miljoen objecten te veilen. 

Catawiki bestaat sinds 2008 en is opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen, aanvankelijk als catalogussite voor verzamelaars, maar later ook als veilingsite. Jansen is, samen met drie andere commissarissen, in mei opgestapt, mede omdat de board erg groot werd. Jeroen van Onna (NOM) is een van de opgestapte commissarissen. Van Onna ziet in dat het bedrijf afstevent op een technisch faillissement als het de huidige ontwikkeling voortzet, 'maar die lijn loopt niet door. Sinds eind vorig jaar gaat het erg goed. Daardoor is een nieuwe kapitaalinjectie om het vermogen te versterken niet nodig'.

Reacties

Is ook logisch, de heren experts weigeren alles te plaatsen met de kreet dat er te weinig bieders zullen zijn op een artikel, daarmee spreken ze voor miljoenen mensen. Terwijl je maar een paar bieders nodig hebt om iets te verkopen.

Geplaatst door T Smid op 24 oktober 2019 om 21:33

De experts bepalen. Hier moet eens goed naar gekeken worden. Door veel items niet aan te nemen, maar veelal de zelfde items wel aan te nemen prijzen zich zelf uit de markt en zorgen ze dat de markt te verzadigd wordt. Steeds lagere opbrengsten! En vele objecten worden minder waard, dus minder winst. Hoe weten de experts of er te weinig bieders voor zijn, als het object er nog nooit heeft opgestaan. Vooruit zien is regeren. Dus probeer de gok te wagen inplaats van alles af te keuren. Vele van de experts zijn te gedateerd in hun denken en smaak en niet genoeg in contact met de trends of de markt om echt goeie veiling - thema's samen te stellen. Ze grijpen vaak al terug naar de jaren '70 mentaliteit die totaal niet meer hedendaags is. De experts denken vooral aan hun eigenzaken te vullen en hun provisie te innen. Zij weten namelijk van te voren al dat er te weinig bieders voor zijn. Waardoor er voor vernieuwing geen ruimte is. Hun glazenbol-mentaliteit staat de groei van het platform Catawiki in de weg.

Geplaatst door An niem op 25 oktober 2019 om 16:23

In de bovenstaande stelling kan ik me goed vinden ik loop al en aantal jaren aan aanbieder mee en helaas is dit zeker aan de orde ook mis ik de kennis en kunde van de "zg "experts, bv word bij de ene aanbieder wel geaccepteerd en bij de andere niet ter wel het om het zelfde item gaat duidelijk meten met 2 maten ( vriendjes politiek) ??

Geplaatst door E KOOP op 27 oktober 2019 om 19:06

Soms geen kwaliteit

Geplaatst door Jan Willemsen op 29 oktober 2019 om 20:41

Ik denk dat t niet zo best gaat met t bedrijf want ze beginnen geld in te houden van verkopers terwijl handel al lang geleverd is echt schandalig wacht al 3 weken op mijn uitbetalingen en ze houden je gewoon aan t leintje dus mensen kijk uit

Geplaatst door G Rijcemus op 3 december 2019 om 05:06

Bij Catawiki is onder de Indische CEO allang geen oog meer voor kwaliteit, bieders worden door verkopers belazerd en het management kan t geen fluit schelen, zolang er maar commissie binnen gerijfd kan worden. Gewoon effe weg blijven.

Geplaatst door Reutel Teut op 9 december 2019 om 22:31

Hallo Retel teut, Ik ben verkoper bij catawiki met 99.8 % feedback gekregen van de kopers, hoezo belazer ik de boel. Je zal rotte appels hebben, net zo als bij ebay of Mp. Er zijn zeker veel meer eerlijke als slechte.Uw reactie is een roep in de leegte, zonder onderbouwing

Geplaatst door Reutel teut commentator op 22 februari 2020 om 17:07

Ze meten bij Catawiki met 2 maten, als bijvoorbeeld een koper van een item af wil wordt er de ene keer door Catawiki beslist dat de verkoper gelijk heeft, en dat het item niet teruggenomen hoeft te worden omdat de verkoper een privé verkoper is.
Wettelijk is het ongedaan maken van een koop dan namelijk niet mogelijk, dan geldt " gekocht is gekocht "
In een ander geval wordt door Catawiki gemeld dat het item teruggenomen moet worden terwijl het dan ook om een privé verkoper gaat
Ze houden nu al een maand geld van mij vast, omdat ik het item niet terug wil nemen

Geplaatst door maria olsthoorn op 7 april 2020 om 12:18

Ik kan het je nog erger vertellen, de zgn expert geeft de koopsom terug aan de koper n.a.v. een valse klacht. Dit zonder enig overleg te plegen met de verkoper. De verkoper krijgt een mailtje de koop is geannuleerd. Protesteren helpt niet, de expert zit en blijft ondergedoken en geeft geen reactie.

Geplaatst door Kennis Van Zaken op 22 mei 2020 om 19:29

verbaast me niets : wat zouden die experts doen de hele dag ? hun deskundigheid bevorderen in ieder geval niet. het is echt ergerniswekkend wat hier gebeurt. en dan die onbekende bodemprijzen. hoeveel moet je daarvoor schuiven dan ? slaat meestal nergens op. jammer. formule niet slecht. uitvoering : bagger.

Geplaatst door Peter van Loo op 1 juni 2020 om 18:35

Laatste nieuws

RetailTrends