Catawiki heeft afgelopen jaar een verlies van twaalf miljoen euro geleden. Het bedrijf lijdt al enkele jaren op rij verlies. Afgelopen mei vertrokken vier commissarissen. Dat meldt RTL Z

Uit de jaarrekening van Catawiki blijkt dat het bedrijf in 2018 45 miljoen euro aan omzet heeft gedraaid, maar kwam het verlies uit op 12,3 miljoen euro. In 2015 was het verlies nog 7,2 miljoen, in 2016 22 miljoen en in 2017 twintig miljoen euro. 

Naast de aanhoudende verliezen, is ook het vermogen van Catawiki geslonken. Eerder werd door investeerders in 2014 en 2015 respectievelijk tien miljoen en 75 miljoen euro geïnvesteerd in het bedrijf. Eind 2015 was het vermogen nog 62 miljoen euro, maar dat is eind vorig jaar teruggelopen naar elf miljoen euro. Als de verliezen aanhouden en er geen kapitaalinjectie plaatsvindt, is de kans aanwezig dat het vermogen aankomend jaar negatief wordt.

NOM, grootaandeelhouder van het bedrijf, stelt dat de problemen ondertussen zijn opgelost en dat Catawiki ‘een punt nadert van duurzame winstgevendheid’. Het bedrijf verwacht dit jaar 350 miljoen objecten te veilen. 

Catawiki bestaat sinds 2008 en is opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen, aanvankelijk als catalogussite voor verzamelaars, maar later ook als veilingsite. Jansen is, samen met drie andere commissarissen, in mei opgestapt, mede omdat de board erg groot werd. Jeroen van Onna (NOM) is een van de opgestapte commissarissen. Van Onna ziet in dat het bedrijf afstevent op een technisch faillissement als het de huidige ontwikkeling voortzet, 'maar die lijn loopt niet door. Sinds eind vorig jaar gaat het erg goed. Daardoor is een nieuwe kapitaalinjectie om het vermogen te versterken niet nodig'.