DPD opent zijn eerste city store in Rotterdam

DPD opent zijn eerste city store in Rotterdam

DPD opent in Rotterdam zijn eerste experimentele city store en urban depot. De pakketvervoerder test hier met honderd procent emissievrije pakketbezorging.

Alle kleine pakketten worden afgeleverd in de city store en het urban depot, die zijn gevestigd in een ruimte van honderd vierkante meter in het centrum van Rotterdam. Consumenten kunnen zelf hun pakket hier ophalen of thuis laten bezorgen per elektrisch voertuig. DPD zegt extra services in de city store te bieden. Zo kunnen klanten verpakkingsmateriaal inleveren, retourlabels uitprinten en gebruikmaken van paskamers, zodat een pakket direct geretourneerd kan worden als het niet bevalt.

Grotere pakketten worden geleverd in een depot aan de rand van de stad, waarna ze met elektrische busjes verder worden vervoerd. DPD zegt zijn zijn pop-up city store ook in te zetten om de wensen en behoeften van consumenten verder te onderzoeken en nieuwe ‘last mile’-concepten te testen. De proef duurt drie maanden. Daarna wordt gekeken of het concept geschikt is voor een bredere uitrol.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!