Amac heeft zijn omzet vorig boekjaar met ongeveer 1,5 procent zien groeien tot bijna 157 miljoen euro. De nettowinst viel terug van bijna 2,2 miljoen naar 666 duizend euro, blijkt uit de jaarrekening. 

De terugval van de winst komt door een forste stijging van de kosten. Zo was de Apple-verkoper bijna twaalf miljoen euro kwijt aan salarissen, een miljoen meer dan het jaar ervoor. Daardoor liepen ook de sociale- en pensioenlasten met ongeveer drie ton op. Verder had Amac meer afschrijvingen op zijn activa. De totale kosten bedroegen 27 miljoen euro, ruim twee miljoen meer dan het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat liep daardoor terug van bijna 3,2 miljoen naar 1,2 miljoen euro.

In het vorige boekjaar groeide de omzet van de retailer nog met 64 procent, maar dat had alles te maken met de overname van branchegenoot iCentre. Daardoor verdubbelde in een keer het aantal winkels. Het afgelopen boekjaar heeft Amac geen overnames gedaan, waardoor de groei autonoom tot stand moest komen.

Amac opende eind vorig jaar zijn grootste winkel in het Utrechtse winkelcentrum The Wall. In totaal heeft de Apple-reseller nu 47 winkels.