Leo Linders treedt volgend jaar af als algemeen directeur van supermarktketen Jan Linders. Hij was 37 jaar actief in het bedrijf, waarvan twintig jaar als algemeen directeur. Ferry Moolenschot neemt vanaf 1 februari het stokje van hem over.

Linders maakte het nieuws dinsdag bekend tijdens een bijeenkomst voor medewerkers van de supermarktketen. Hij noemt het een goed moment om de leiding over te dragen. “We hebben de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt en leggen momenteel de laatste hand aan onze nieuwe meerjarenstrategie voor de volgende groeispurt en verdere professionalisering”, zegt hij. Linders blijft als grootaandeelhouder en adviseur betrokken bij de organisatie.

Ferry Moolenschot heeft onder meer voor C1000, Lidl en Albert Heijn gewerkt. In 2013 begon hij als adjunct-directeur supermarkten bij Jan Linders, later vervulde hij de rol van directeur operations. Robin Hissink heeft inmiddels als directeur supermarkten de verantwoordelijkheid voor de winkeloperatie van Moolenschot overgenomen.