Bol.com heeft deze week een speciale online winkel geopend, waarop alleen duurzame artikelen worden verkocht. De producten zijn volgens de webwinkel gelabeld met onafhankelijke duurzaamheidskeurmerken, refurbished of gemaakt door sociale ondernemers. De pagina is in zowel Nederland als België direct via de homepage van bol.com te bereiken. 

De onafhankelijke keurmerken zijn gevalideerd door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Bol.com wil met de duurzame webwinkel het naar eigen zeggen voor klanten makkelijker maken om ook online een bewuste keuze te maken. Online is het volgens het platform vaak nog moeilijk te achterhalen of een artikel op een eerlijke en duurzame manier is geproduceerd, terwijl in fysieke winkels certificering op de verpakking vaak wel duidelijk zichtbaar is.

Bol.com zegt zijn verantwoorde assortiment de komende jaren met tienduizenden artikelen uit te breiden. De webwinkel kijkt hiervoor naar samenwerkingen met nieuwe en bestaande leveranciers en verkooppartners. “In 2022 wil bol.com in elke categorie waar dat kan, van kinderkleding tot verzorgingsartikelen, een duurzaam alternatief bieden”, meldt algemeen directeur Huub Vermeulen. Bol.com zegt de ambitie te hebben om in 2025 klimaatneutraal winkelen mogelijk te maken.