'Under Armour sjoemelt met omzetcijfers'

'Under Armour sjoemelt met omzetcijfers'

De Amerikaanse toezichthouders zijn een onderzoek gestart naar vermeende boekhoudfraude bij Under Armour. Het sportbedrijf zou geschoven hebben met omzetcijfers om betere verkoopresultaten te rapporteren, schrijft The Wall Street Journal.

Under Armour zou verkoopcijfers van het ene naar het andere kwartaal hebben geschoven om gezonder te lijken, melden bronnen aan de krant. Onderzoekers van toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) en het ministerie van justitie zijn afgelopen week op het hoofdkantoor van het concern in Baltimore geweest. 

Under Armour zegt al sinds 2017 op verzoek documenten gerelateerd aan zijn boekhouding aan te leveren aan het ministerie en de SEC. Het bedrijf stelt niets fout te hebben gedaan. "Het bedrijf is ervan overtuigd dat de boekhouding en publicaties juist waren", stelt Under Armour in een reactie.

Under Armour heeft al twee jaar met zwakke omzetontwikkeling te maken. Sinds eind vorig jaar is er geen kwartaal meer geweest met meer dan twee procent groei. Twee jaar eerder waren groeicijfers van rond de dertig procent nog geen uitzondering. Ceo Kevin Plank weet de verslechtering aan terugloop van het aantal winkelbezoekers en veranderingen in de sportmarkt, waaronder het faillissement van retailer Sports Authority.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!