IKEA introduceert vanaf deze week ‘IKEA for Business’ in al zijn Nederlandse vestigingen. Met deze service kunnen ondernemers bij het Zweedse woonwarenhuis terecht voor onder meer advies en ondersteuning bij zaken als inrichting en transport- en montageservices. De focus ligt hierbij op drie soorten ondernemingen: horeca, kantoren en winkels.

IKEA zegt met deze service in te spelen op trends als het groeiende aantal freelancers en ondernemingen in ons land, het tekort aan bedrijfsruimte in grote steden en een toenemend aantal horecagelegenheden. De 'IKEA for Business-experts' moeten ondernemers helpen een ruimte te creëren ‘die volledig in lijn is met hun wensen en doelen’. Het gaat hierbij om interieuradvies voor een kledingwinkel tot het slim indelen van een kantoor.

Het woonwarenhuis zegt daarnaast met de zakelijke service winkeliers en horecaondernemers te helpen een nieuwe zaak te starten of bestaande zaak naar hoger niveau te tillen. Het gaat onder meer om een complete metamorfose of om aanpassingen op het gebied van bijvoorbeeld kleur en verlichting.