Kledingverkoop bij Marks & Spencer verloopt moeizaam

Kledingverkoop bij Marks & Spencer verloopt moeizaam

Het Britse warenhuis Marks & Spencer boekte in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar flink minder winst. Dat kwam vooral doordat er minder kleding en woningartikelen werden verkocht.

Volgens topman Steve Rowe zijn de matige kledingverkopen te wijten aan problemen in de supplychain. Daardoor waren de populaire maten zowel in de winkel als online snel uitverkocht. Dat zorgde er ook voor dat de verkopen via de webshop slechts met 0,2 procent toenamen. 'Minder dan verwacht', stelt Marks & Spencer koeltjes. De omzet bij kleding en woningartikelen liep met 5,5 procent terug op vergelijkbare basis. Herstructureringen sorteren volgens het warenhuis wel effect. In oktober waren de cijfers beter.

Het zijn roerige tijden voor het in 1884 opgerichte Marks & Spencer. Het warenhuis verdween twee maanden geleden uit de prestigieuze FTSE 100-index. Het warenhuis degradeerde naar de FTSE 250-index omdat het met zijn huidige beurswaarde niet meer voldoet aan de drempel om in de index te worden opgenomen. Marks & Spencer heeft wereldwijd bijna 1500 winkels. Tot 2022 worden er zeker honderd zaken gesloten. Eind 2017 trok Marks & Spencer zich terug uit Nederland, waar het warenhuis filialen had in Amsterdam en Den Haag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!