Eigenaar Open32 failliet, keten zelfstandig verder

Eigenaar Open32 failliet, keten zelfstandig verder

Brand Retail Group, het moederbedrijf van Open32, is failliet verklaard. De modeketen gaat zelfstandig verder onder oprichter Bas Koijck.

Brand Retail Group ontstond twee jaar terug uit de koker van investeerder Standard Investment, na de ontmanteling van modebedrijf Varova. Naast Open32 kwamen ook Sissy-Boy, Tumble ’N Dry en Men At Work onder de groep te vallen. Tumble ’N Dry ging eind vorig jaar zelfstandig verder, terwijl Men At Work en Sissy-Boy failliet gingen. De laatstgenoemde keten maakte een doorstart onder Sacha-eigenaar Termeer Groep.

Het faillissement is aangevraagd door een financier van Brand Retail Group, zegt curator Frédéric Verhoeven tegen RTL Z. “Maar we zitten nog in de beginfase, dus veel meer kan ik niet melden.”

Het faillissement heeft door de overname door Koijck geen gevolgen voor Open32. Ook het merk Silvercreek gaat mee naar de nieuwe eigenaar. Open32 was lange tijd het enige winstgevende onderdeel van de modegroep. De groep als geheel leed in 2017 een verlies van 22 miljoen euro.

 
 

Reacties 2


Frits Vries 7 nov, 22:20

Nog zo'n faillissement die aan alle kanten rammelt.
Vindt t toch wel knap dat open 32 winst draait.


Jan de Reus 8 nov, 16:45

en knap dat er als met worstenbroodjes hele winkelketens van eigenaar wisselen, voor een gewone consument niet te volgen, er wordt voor een vermogen verkocht en voor een habbekrats weer teruggekocht, wonderlijk..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!