Zeeman-manager sleept mvo-prijs binnen

Zeeman-manager sleept mvo-prijs binnen

Arnoud van Vliet, manager CSR & quality bij Zeeman, is verkozen tot mvo-manager van het jaar. Hij nam de prijs in ontvangst tijdens het negentiende Nationaal Sustainability Congres in Den Bosch, een initiatief van adviesbureau Sustainalize.

Van Vliet is bij Zeeman verantwoordelijk voor alle mvo-gerelateerde thema’s, waaronder strategiebepaling, ketensamenwerking en mvo-implementatietrajecten. Volgens de jury is Van Vliet intrinsiek gemotiveerd om verandering teweeg te brengen. Zo zet hij zich onder meer in voor transparantie in de budgetketen en voor verandering in de textielindustrie. 

De tien kanshebbers voor de prijs werden geselecteerd door zo’n zeshonderd mvo-managers, waarna een vakjury bepaalde welke drie genomineerden overbleven. Naast Van Vliet waren dat Sander Dekker (manager sustainability bij Van Oord) en Jolanda Soons-Dings (sustainability program leader bij Lamb Weston/Meijer), geen van beiden retailers. In de eerdere shortlist van tien kanshebbers stonden ook nog country sustainability manager Alberic Pater van IKEA en director of innovation & sustainability Eva Ronhaar van HEMA.

De meeste abonnees van het Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen en aanwezigen op het congres brachten hun stem uit op Van Vliet. Nog nooit won een retailer de prijs, die dit jaar voor de zevende keer werd uitgereikt. Anniek Mauser van Unilever kreeg de titel in 2013.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!