Omzet Singles Day Alibaba boven dertig miljard dollar

Omzet Singles Day Alibaba boven dertig miljard dollar

Singles Day (11 november) is ook dit jaar weer een groot succes voor Alibaba. De omzet ligt al boven de dertig miljard dollar, meldt de Chinese webgigant. Alleen het eerste uur werd al voor zo'n twaalf miljard omgezet.

Singles Day is in de jaren negentig bedacht door alleenstaande studenten in China die Valentijnsdag verafschuwden. Omdat 11 november uit vier enen bestaat (11/11), werd voor deze datum gekozen om het alleen zijn te vieren. Alibaba biedt op deze dag producten aan met grote kortingen en vaart daar wel bij. Vorig jaar was er een recordomzet van 31 miljard.

Ook in andere landen doen steeds meer winkels mee aan deze dag, die vergelijkbaar is met Black Friday - de vrijdag na Thanksgiving. In Nederland proberen onder meer bol.com, MediaMarkt en Wehkamp een graantje mee te pikken. 

Reacties

Zonder beperkende maatregelen in Europa gaat de detailhandel simpelweg kapot.
De Chinese webwinkelgigant AliExpress hanteert verkoopvoorwaarden die in strijd zijn met Europese consumentenregels. Dat stelt de Consumentenbond die wil dat de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) optreedt.

Geplaatst door Herman van Wissen op 11 november 2019 om 10:52

Laatste nieuws

RetailTrends