In deze Haagse winkel worden ruim tweehonderd theesoorten verkocht

De Haagse winkel van Betjeman & Barton heeft een metamorfose ondergaan. Het van oorsprong Franse kwaliteitstheemerk viert deze week, naast de heropening van het vernieuwde pand, ook zijn honderdste verjaardag. 

De winkel van Betjeman & Barton in het Haagse Statenkwartier heeft een metamorfose ondergaan. Het van oorsprong Franse kwaliteitstheemerk viert deze week, naast de heropening van het vernieuwde pand, ook zijn honderdste verjaardag. 

De winkel aan de Aert van der Goesstraat is één van de twee Betjeman & Bartonwinkels in Nederland. De andere winkel bevindt zich eveneens in Den Haag, aan de Dennenweg. Mede-eigenaar Dineke van Bommel: “De winkel is getransformeerd naar een prachtige, lichte zaak waar de producten nog beter uitkomen. Transparantie, licht en overzicht zijn de kernwoorden."

In de winkel worden ruim tweehonderd theesoorten aangeboden, maar ook serviezen, glaswerk en ‘thee-gerelateerde’ voedingsmiddelen zoals jam, koekjes en chocolade. Deze producten zijn afkomstig van Bommels Conserven, het groothandelsbedrijf van de Haagse winkeleigenaren. Eigenaresse Van Bommel geeft aan dat de websites en webshops van beide bedrijven volgend jaar vernieuwd worden. “Dan kunnen consumenten en onze zakelijke klanten in één portaal thee, thee-accessoires, serviezen en delicatessen bestellen.”

Betjeman & Barton is een klein kwaliteitstheemerk uit Parijs, in 1919 opgericht door de Britse Arthur Betjeman en zijn compagnon Percy Barton. Naast het inkopen van thee, creëert het bedrijf ook zelf zwarte-, kruiden- en geparfumeerde theeblends, met uitsluitend natuurlijke aroma’s. De eerste Nederlandse winkel werd geopend in 1992. Inmiddels is de thee ook verkrijgbaar bij een aantal verkooppunten door het land en via de webshop.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen