Het Zweedse Husqvarna, producent van tuinmachines en gereedschappen, heeft een Nederlandse webshop geopend. In de webwinkel wordt niet het hele assortiment aangeboden, maar een selectie van tientallen gereedschappen die op dat moment relevant zijn voor het seizoen. 

De webshop zal later dit jaar ook in België gelanceerd worden. Husqvarna was al wel online actief, maar zegt met de mogelijkheid om online aankopen te doen de laatste stap beschikbaar te maken. “Wij zijn duidelijk niet de eerste met e-commerce en we hebben dan ook zorgvuldig keuzes gemaakt die passen bij de Husqvarnaklant en de kwaliteit van onze producten”, laat Anton de Jong, general manager Husqvarna Benelux, weten.

De online aankopen worden niet bij de consument thuisbezorgd, maar kunnen worden opgehaald bij de dichstbijzijde Husqvarna-dealer. De gereedschapverkoper zegt dat de consument zo uitleg en service van de Husqvarna-specialist kan ontvangen. “Ervaringen van Husqvarna in onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland bewijzen dat deze combinatie van online gemak en de toegevoegde waarde van de Husqvarna dealer de beste mix biedt.”