Winkeliers roepen op tot actie tegen overheidsbeleid

Geïnspireerd door de boeren en de bouwsector, gaan nu ook winkeliers actievoeren. Jan Meerman, directeur van brancheorganisatie INretail, roept retailers op om van zich te laten horen met ‘publieksvriendelijke acties’.

“Wij hebben weliswaar geen stikstofprobleem, of PFAS in de grond, maar kampen met een optelsom van regels en verplichtingen die ons nekt”, schrijft winkelier Ingrid Kramer in een brief aan Meerman, die hij publiceerde op de website van INretail. “Wij zijn te braaf! Te stil!”, gaat Kramer verder. “Terwijl onze winkels om zeep worden geholpen.” Volgens Meerman verwoordt Kramer precies dat wat er onder retailers leeft.

INretail stuurt deze week alle fractiewoordvoerders in de Tweede Kamer met mkb-beleid in hun portefeuille een brief, gebaseerd op de ‘noodkreet’ van Kramer. Zo roept de brancheorganisatie onder meer op om de btw te verlagen, de btw op Chinese postpakketjes 'fors' te verhogen en winkeliers de ruimte te geven voor extra verdienmogelijkheden, zoals horeca. 

VVD-Kamerlid Thierry Aartsen zegt in een reactie tegen de NOS: "Winkeliers zorgen voor leefbaarheid in onze dorpen en steden en daarom hebben we ze hard nodig." Hij stelt dat mkb'ers niet de dupe mogen worden van oneerlijke Chinese concurrentie. "Het kan niet zo zijn dat Alibaba zonder verzendkosten te betalen hier ondeugdelijke spullen naartoe stuurt en zo de markt verziekt."
 

Reacties 5


Achmed M. 13 nov, 14:53

Ik wens ze succes!


Ger Boer 13 nov, 15:05

Wat ze eigenlijk moeten doen , uit de upu (universal postal union) stappen China heeft hele lage verzend prijzen omdat toen de tarieven vastgesteld waren China nog een ontwikkelingsland was.


Machiel R 13 nov, 15:12

Natuurlijk heeft mw. Kramer gelijk maar deze hele actie valt in het niet rond alle andere discussies en zal dan ook een schone dood sterven omdat er geen aandacht voor zal zijn.


K. Gringhuis 13 nov, 16:10

Groot gelijk, bij grote concerns als ETOS en consorten gelden GEEN regels GEEN ENKELE. Illegale Medische hulpmiddelen die regelrecht je lichaam in gaan en die niet gesealed zijn, niet voldoen aan geldende wetgeving en de overheid die ze compleet de had boven hun hoofd houdt bij vele handhavingsverzoeken die zijn ingediend. Belastinggeld voor alles, alles niet voor het volk dat mag creperen. De blauwe ratten van de staat staan momenteel elke dag in het nieuws om haar slavenvolk uit te mergelen en kapot te maken. Van mij mag het hele volk zich eens bewust worden dat zij niet tellen doch slechts slaven zijn om zoveel mogelijk te harken voor onze corrupte staat. Niets meer en minder en heb dossiers vol hoe ze werken bij onze "vriendelijke" blauwe ratten.


Olaf Busch 14 nov, 10:45

Natuurlijk verdienen goede ondernemers in de retail alle steun. Dat is complex en uitdagend. Maar het proberen mee te liften op de volkswoede van boeren, bouwers (hoor de woorden van dhr Meersman) roept bij mij plaatsvervangende schaamte op.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!