Zeil is drukste winkelstraat van Europa

Zeil in Frankfurt is de drukste winkelstraat van Europa. Op een gemiddelde zaterdag passeren er bijna 140 duizend voetgangers, blijkt uit cijfers van Locatus over de 63 grootste winkelgebieden in de binnensteden van 21 Europese landen.

Op de plaatsen twee en drie staan winkelstraten in Londen, respectievelijk Oxford Street en Leicester Square/Swiss Court. De Kaufingerstrasse in München is vierde op de lijst. De Champs-Élysées in Parijs, vorig jaar nummer vijf, is uit de top tien verdwenen. Het aantal bezoekers daalde daar met veertig procent. Volgens Locatus kwam dat door protesten van de 'gele hesjes'. Ook de Meir in Antwerpen viel uit de top tien weg.

In alle onderzochte Europese landen stijgt de leegstand. Volgens Locatus kende Lissabon de grootste toename. Aan het begin van het jaar stond 11,6 procent van de winkels in de Portugese hoofdstad, nu is dat 17,2 procent. Alleen in Luik is meer leegstand: 17,9 procent. Belgische steden kampen sowieso met relatief veel leegstand, net als Zuid-Europese landen en het Verenigd Koninkrijk. In de Duitse steden München en Hannover is de minste leegstand.

Uit onderzoek van Cushman & Wakefield blijkt dat Causeway Bay in Hongkong de duurste winkelstraat ter wereld is. De hoogste huurprijs is daar 25.965 euro per vierkante meter per jaar. Upper 5th Avenue in New York staat op twee, New Bond Street in Londen op drie. De duurste winkelstraat in Nederland is de Kalverstraat, nummer zeventien op de lijst. Daar is de hoogste huurprijs 2850 euro per vierkante per meter per jaar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!