The Sting maakt met parka inbreuk op auteursrecht

The Sting maakt met parka inbreuk op auteursrecht

The Sting mag zijn zogenoemde ‘Distrikt Foxy’-jas niet meer verkopen. De damesparka lijkt te veel op een jas van het Russische merk Krakatau, zo oordeelde de rechtbank in Arnhem.

Krakatau bracht de jas in het najaar van 2018 op de markt. Het gaat om een parka met een glad front waar geen zakken, kleppen of logo’s op zijn verwerkt en met grote zwarte ritsen aan weerszijden. Daarnaast heeft de parka een binnenjas die zowel als voering in de parka kan worden geritst als afzonderlijk tweezijdig kan worden gedragen. Al deze elementen komen op vrijwel dezelfde wijze ook terug in de jas die The Sting dit najaar op de markt bracht, stelt de rechter, waarmee de Nederlandse modeketen inbreuk maakt op het auteursrecht van Krakatau.

The Sting mag de Distrikt Foxy niet meer laten maken, in voorraad hebben of verkopen. Doet de retailer dat wel, dan moet die een dwangsom betalen van duizend euro per product en vijfduizend per dag, met een maximum van respectievelijk een miljoen en honderdduizend euro.

Krakatau vroeg The Sting eerst nog de verkoop direct te staken, maar die liet weten niets verkeerd te doen. Daarop stapte het bedrijf naar de rechter. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!