VVD en D66: pak leegstand winkelstraten aan

VVD en D66: pak leegstand winkelstraten aan

VVD en D66 willen dat het kabinet in actie komt tegen de leegstand in de winkelstraten. Ze pleiten voor een taskforce, zeiden ze bij de begrotingsbehandeling van Economische Zaken. Andere partijen steunen dat voorstel.

Brancheorganisatie INretail kwam vorige week met een brandbrief. "Wij zien met lede ogen aan hoe gewaardeerde collega's uit het straatbeeld verdwijnen. Vaak gaat het om ondernemersgezinnen die al jaren voor banen zorgen en hun brood verdienen met winkels." INretail hekelde onder meer de verhoging van de parkeerkosten en regelgeving die onlinewinkels niet raken.

VVD en D66 willen dat de taskforce de 'stapeling van problemen in de detailhandel' in kaart brengt, zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven.

 

Reacties

Creëer woningen in de lege panden waar winkels zaten. Daar is veel behoefte aan.

Geplaatst door Hans Wijmer op 20 november 2019 om 11:29

Zorg voor goed gevulde winkelstraten, dus leegstand opvullen met winkels die nu niet in het centrum van het winkelgebied zitten. Winkelgebieden worden hiermee compacter, maar blijven boeiend voor consumenten om te bezoeken.

Geplaatst door Ina Smt op 20 november 2019 om 12:05

@Ina,

Prima idee hoor, maar niet elke winkel die nu in een aanloop straat zit kan vanaf 5000 euro huur per maand betalen.

Vind het initiatief van de politici heel mooi, maar helaas komt het 15 jaar te laat.

Geplaatst door Ruud v.d.Wal op 20 november 2019 om 18:05

Bij ons zijn de weekenden in november en december gratis parkeren. Dat merk je direct aan het drukke publiek. Een duidelijk signaal dat parkeergelden belemmeren om te gaan winkelen.

Geplaatst door Ineke Haagen op 21 november 2019 om 19:12

Laatste nieuws

RetailTrends