Rotterdam: minder winkelgebieden en kortere winkelstraten

Rotterdam: minder winkelgebieden en kortere winkelstraten

Rotterdam wil minder winkelgebieden en die moeten kleiner en krachtiger worden. Ook worden sommige winkelstraten, zoals Boulevard Zuid en de Bergse Dorpsstraat, ingekort. Zo moeten winkelstraten levendig blijven en leegstand worden voorkomen.

De gemeente wijst erop dat maatregelen noodzakelijk zijn omdat het winkellandschap structureel verandert. Enerzijds door de veranderende economie, anderzijds door onlinewinkelen. In de Rotterdamse binnenstad is weinig leegstand, maar in de winkelgebieden erbuiten kan die oplopen tot twintig procent. De landelijke trend is volgens de gemeente dat het aantal winkels met zo'n dertig procent zal afnemen. Rotterdam wil geen winkels meer buiten de winkelgebieden. Die moeten een andere bestemming krijgen.

Winkelgebieden als Centrum, de Zwart Janstaat en Noordmolenstraat, Nieuwe Binnenweg en Hillesluis blijven en worden in overleg met ondernemers aantrekkelijker gemaakt. Er wordt gekeken naar de bereikbaarheid, verlichting wordt verbeterd en er worden plantenbakken geplaatst. "Winkelstraten zijn de sociale aderen van een wijk. We moeten als gemeente, winkeliers en pandeigenaren de handen ineenslaan om te zorgen voor prettige winkelstraten en een goed aanbod van winkels in de stad", stelt wethouder Barbara Kathmann.

 

Reacties 3


J T 21 nov, 10:25

In de weekenden moeten er meer rommelmarkten georganiseerd in Rotterdam! Wie is daar ook voor?


Reinder Koornstra 21 nov, 11:09

En gaan ze dat nu ook doen? Voor de verandering?


D E 21 nov, 12:52

Dat gebeurt al op verschillende plaatsen. Op de Mathenesserweg bijvoorbeeld, wat ooit een winkelstraat was en nog is maar met veel leegstand en louche zaken, worden leegstaande winkelpanden getransformeerd naar woningen.

Op de Beijerlandselaan en Hilledijk zijn ze dit ook al aan het doen as we speak.

Ik vind het een goede zaak en ben voor een kleiner winkelgebied met een krachtiger aanbod. Graag meer van dit. Het Mathenesserplein in Rotterdam-West bijvoorbeeld vind ik een goed voorbeeld hiervan. Een aantal grote namen vlak bij elkaar aangevuld met een paar zelfstandige ondernemers en eetgelegenheden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!