Invito-winkel in Den Haag failliet verklaard

De winkel van Invito in Den Haag is dinsdag door de rechtbank in die stad failliet verklaard. Het faillissement betreft alleen het filiaal in deze stad, de overige drie Invito-winkels en de webshop vallen erbuiten. 

Volgens de directie is de oorzaak van het faillissement tweeledig, vertelt de aangestelde curator Bas Ebels. “Enerzijds heeft het vanaf de start in Den Haag niet goed gelopen en is het verlieslijdend geweest, anderzijds konden ze geen goed personeel meer vinden.” Bij de vestiging waren enkele mensen ziek of met verlof. Daarom is de winkel medio oktober al gesloten. 

Ebels is ondertussen de mogelijkheden voor een doorstart aan het onderzoeken, maar de situatie is naar eigen zeggen lastig. “De winkel is al een maand dicht. De andere vestigingen in Breda, Arnhem en Nijmegen zitten allemaal in een andere vennootschap. De kans dat de voorraad gewoon wordt opgekocht door een andere Invito-winkel is een reële optie.” Een doorstart onder de naam Invito kan niet, omdat de naam geen eigendom is van de failliete bv. “Dan zou er een andere naam in moeten komen met een andere winkel en ik weet niet of je dan nog spreekt van een doorstart.”

In mei dit jaar werd de winkelformule Invito overgedragen van UFG (Unlimited Footwear Group) uit Waalwijk aan Peter van den Hurk, medeaandeelhouder van UFG. “Dat is vooralsnog geen aanleiding geweest van het faillissement, maar het is wel opvallend dat het een paar maanden voor het faillissement gebeurt”, stelt Ebels. 

Invito maakte in 2016 een doorstart onder Van den Hurk, tevens eigenaar van Le Ballon. De schoenenwinkels werden afgelopen jaren uitgebreid met dameskleding en de winkels werden in een nieuw jasje gestoken. Naast de fysieke winkels heeft Invito ook een webshop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!