Made.com heeft een eigen appartement geopend boven zijn showroom in Amsterdam. Het appartement dient als content-hotspot en biedt ruimte voor workshops en evenementen. 

Het appartement is alleen toegankelijk via de showroom op de Raadhuisstraat 31-37. De woning bestaat uit zeven kamers, die elk een huiselijk gevoel moeten uitstralen. “Het nodigt mensen uit om daar zelf foto’s te maken en content te creëren”, legt managing director Damien Poelhekke uit. Het interieur is afgestemd op de laatste trends en verandert eens in de zoveel tijd. De ruimtes zijn bovendien voorzien van authentieke jaren 30-details als een visgraatvloer en glas-in-loodramen. 

Het appartement is niet te huur, maar wordt gebruikt voor samenwerkingen. Zo organiseert Made.com er met Bloomon een workshop floral design en tafelstyling. 

Poelhekke stelde in het novembernummer van RetailTrends dat het bedrijf het liefst alleen gebruikmaakt van user-generated-content. “Die content geeft betere resultaten op alle kernfactoren waarop wij optimaliseren, zoals conversie, engagement rate en click-through rate. Dus waar mogelijk doen wij niets anders dan die content laten terugkomen.” Het insta-appartement sluit aan bij die strategie en kan ‘gebruikt worden als een speeltje om je dromen en fantasie uit te laten komen’.