Action verhoogt loon van 15.000 medewerkers

Action schroeft de lonen op voor ten minste 15.000 werknemers. De discountketen heeft daarvoor een akkoord bereikt met zijn ondernemingsraad. 

De nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling geldt met ingang van 1 januari 2020 voor een periode van drie jaar. Het salaris van de ruim 15.000 medewerkers in de winkels, logistiek en op de kantoren gaat in zes stappen met 8,5 procent omhoog. 

“Het gaat goed met Action, wij groeien internationaal hard en we zijn een financieel gezond bedrijf”, aldus ceo Sander van der Laan. “Het is onze verantwoordelijkheid als werkgever ervoor te zorgen dat we een gezonde onderneming blijven. Ons succes hebben wij voor een belangrijk deel te danken aan onze medewerkers. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze collega’s passend worden beloond.”

Eerder deze maand werd duidelijk dat Action een waarde heeft van meer dan tien miljard euro, ten opzichte van een geschatte zes miljard euro vorig jaar. Het afgelopen jaar werden er 148 nieuwe winkels geopend, wat het totaal op 1473 winkels brengt verspreid over zeven landen. Daarnaast kwamen er drie distributiecentra bij.
 

Reacties 1


Jac Koetsier 25 nov, 19:40

netjes

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!