'Zalando-medewerkers niet blij met omstreden beoordelingssysteem'

Duitse medewerkers van Zalando klagen over prestatiedruk en stress, veroorzaakt door de invoering van een 'controversieel' beoordelingssysteem. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung op basis van onderzoek door de Berlijnse Humboldtuniversiteit. Zalando zegt zich niet te herkennen in de kritiek. 

De Duitse webshop maakt gebruik van het zogenoemde Zonar-systeem, waarmee vijfduizend medewerkers elkaar kunnen beoordelen. Wie goed scoort, maakt meer kans op promotie of loonsverhoging. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat het personeel minder met elkaar samenwerkt uit angst voor kritiek. Daarnaast zouden sommige ondervraagden zich verplicht voelen om 'naar iedereen te glimlachen' en werd het Zonar-systeem vergeleken met de Stasi-methoden uit Oost-Duitsland, waarbij burgers elkaar in de gaten moesten houden. 

Zalando verwerpt de onderzoeksresultaten in een statement en benadrukt dat de studie plaatsvond onder 'slechts' tien van de vijfduizend medewerkers. Daardoor zou de studie niet representatief zijn. Het bedrijf zegt waarde te hechten aan transparantie en een open feedbackcultuur; de reden om het beoordelingssysteem in het leven te roepen.   
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!