Modeketen Witteveen vraagt uitstel van betaling aan

Modeketen Witteveen vraagt uitstel van betaling aan

Kledingketen Witteveen heeft dinsdag uitstel van betaling aangevraagd. De retailer lijdt al maandenlang grote verliezen.  

Uitstel van betaling is volgens Witteveen noodzakelijk geworden doordat het niet mogelijk was een overeenkomst te sluiten met de curator van grootaandeelhouder Victory & Dreams, dat eind september al failliet ging. De curatoren van dat bedrijf en het bestuur van Witteveen verschillen van mening over wederzijdse vorderingen. ‘Ondanks meerdere verzoeken van Witteveen om de hoogte van deze vorderingen te laten bepalen door een onafhankelijke accountant, hebben de curatoren dit tot op heden geweigerd’, klinkt het. Hierdoor zou de modeformule maandenlang niet in staat geweest op een normale wijze haar winkels te exploiteren, met grote verliezen tot gevolg.

Het bestuur hoopt samen met de nog te benoemen bewindvoerder een oplossing te vinden om uit de impasse te komen, zodat de winkels en de werkgelegenheid kunnen worden behouden. Witteveen heeft momenteel nog dertig vestigingen en 170 medewerkers.

Eigenaar Lex Hes zei eerder al dat Witteveen grote schade leed door het faillissement van Miller & Monroe, dat onder een aparte bv. binnen Victory & Dreams viel. De curatoren van dat bedrijf hebben volgens hem al eerder geprobeerd een faillissement voor Witteveen aan te vragen. 

Witteveen ging twee jaar terug ook al failliet. Op dat moment had de keten nog bijna honderd winkels. 


 

Reacties

Daar gaat mijn vordering in rook op. Bedankt Heer L. Hes

Geplaatst door L. v.S op 26 november 2019 om 12:45

Is t spelletje rond witteveen nu uitgespeeld....

Geplaatst door Frits Vries op 26 november 2019 om 15:41

En weer ligt de oorzaak bij iedereen...... behalve bij ene L.Hes. 1x is onfortuinlijk, 2x is ongelukkig 3x is onbekwaamheid

Geplaatst door D. Kalb op 26 november 2019 om 18:12

#waaromstenenwinkelssteedsmaarweerverliezen

Geplaatst door Alweer Failliet op 26 november 2019 om 18:45

En het gaat alleen meer over de schuld bij iedereen, de curatoren etc. Niemand praat over de vorderingen van derden en personeel. Als verhuurder kost het mij tienduizenden euro’s. Personeel is het vakantiegeld kwijt en een deel van een maandsalaris. Maar dat ligt zeker niet aan meneer Lex Hes, die gewoon in de Quote 500 staat? Het zou allemaal persoonlijk op hem verhaald moeten worden.

Geplaatst door Hans S. op 30 november 2019 om 18:42

Laatste nieuws

RetailTrends