Modeketen Witteveen vraagt uitstel van betaling aan

Modeketen Witteveen vraagt uitstel van betaling aan

Kledingketen Witteveen heeft dinsdag uitstel van betaling aangevraagd. De retailer lijdt al maandenlang grote verliezen.  

Uitstel van betaling is volgens Witteveen noodzakelijk geworden doordat het niet mogelijk was een overeenkomst te sluiten met de curator van grootaandeelhouder Victory & Dreams, dat eind september al failliet ging. De curatoren van dat bedrijf en het bestuur van Witteveen verschillen van mening over wederzijdse vorderingen. ‘Ondanks meerdere verzoeken van Witteveen om de hoogte van deze vorderingen te laten bepalen door een onafhankelijke accountant, hebben de curatoren dit tot op heden geweigerd’, klinkt het. Hierdoor zou de modeformule maandenlang niet in staat geweest op een normale wijze haar winkels te exploiteren, met grote verliezen tot gevolg.

Het bestuur hoopt samen met de nog te benoemen bewindvoerder een oplossing te vinden om uit de impasse te komen, zodat de winkels en de werkgelegenheid kunnen worden behouden. Witteveen heeft momenteel nog dertig vestigingen en 170 medewerkers.

Eigenaar Lex Hes zei eerder al dat Witteveen grote schade leed door het faillissement van Miller & Monroe, dat onder een aparte bv. binnen Victory & Dreams viel. De curatoren van dat bedrijf hebben volgens hem al eerder geprobeerd een faillissement voor Witteveen aan te vragen. 

Witteveen ging twee jaar terug ook al failliet. Op dat moment had de keten nog bijna honderd winkels. 


 

Reacties 5


Hans S. 30 nov, 19:42

En het gaat alleen meer over de schuld bij iedereen, de curatoren etc. Niemand praat over de vorderingen van derden en personeel. Als verhuurder kost het mij tienduizenden euro’s. Personeel is het vakantiegeld kwijt en een deel van een maandsalaris. Maar dat ligt zeker niet aan meneer Lex Hes, die gewoon in de Quote 500 staat? Het zou allemaal persoonlijk op hem verhaald moeten worden.


Alweer Failliet 26 nov, 19:45

#waaromstenenwinkelssteedsmaarweerverliezen


D. Kalb 26 nov, 19:12

En weer ligt de oorzaak bij iedereen...... behalve bij ene L.Hes. 1x is onfortuinlijk, 2x is ongelukkig 3x is onbekwaamheid


Frits Vries 26 nov, 16:41

Is t spelletje rond witteveen nu uitgespeeld....


L. v.S 26 nov, 13:45

Daar gaat mijn vordering in rook op. Bedankt Heer L. Hes

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!