Ook tweede Europese winkel van AliExpress gevestigd in Spanje

AliExpress opent vrijdag, op Black Friday, zijn tweede Europese winkel. De winkel wordt gevestigd net buiten Barcelona. Het eerste Europese filiaal van het dochterbedrijf van Alibaba werd in augustus van dit jaar geopend in Madrid.

De winkel is gevestigd in het winkelcentrum Finestrelles Shopping Centre, dat ligt in Esplugues de Llobregat, een voorstad van Barcelona. Het filiaal is met zijn oppervlakte van duizend vierkante meter iets groter dan zijn Spaanse voorganger, die een oppervlakte van 740 vierkante meter heeft, meldt Via Empresa. Net als in het Madridse filiaal kunnen klanten in de nieuwe winkel de populairste (met name elektronische) producten van AliExpress voelen en uitproberen.

De vestiging biedt ruimte voor zo’n 33 werknemers. Bij de opening wordt aan de eerste duizend klanten gratis producten uitgereikt. Zo ontvangt de eerste klant een elektrische scooter en de 999 die volgen onder meer mobiele telefoons en stofzuigers. 

Alibaba zei al eerder met fysieke winkels de mogelijkheid aan klanten te willen bieden om producten eerst te kunnen bekijken. Er werd al eerder getest met fysieke shops van AliExpress in Spanje, maar het ging toen om tijdelijke winkels, bijvoorbeeld in warenhuisketen El Corte Inglés. De Spaanse markt is na Rusland en de Verenigde Staten de grootste voor de Chinese etailer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!