Plant Based Cheese gaat voortaan verder onder de naam Willicroft en opent binnenkort een winkel in Amsterdam. Dat vertelt oprichter Brad Vanstone aan RetailNews. 

Willicroft is een verwijzing naar de boerderij die de grootvader van Vanstone oprichtte in 1957. De naamsverandering is een eerbetoon aan die boerderij, waar de grootvader van Vanstone op een diervriendelijke wijze zijn bedrijf runde. Op eenzelfde manier probeert Vanstone zijn eigen bedrijf vorm te geven. 

De winkel van Willicroft opent zijn deuren op 13 december op de Spiegelgracht 30. "We hebben altijd een vinger aan de pols gehouden in de markt en ervaren dat er steeds meer vraag is naar onze producten", vertelt Vanstone. De komst van een fysieke winkel sluit volgens hem erg aan op de behoeften van de tegenwoordige klant. 

De locatie, vlak bij het Rijksmuseum, trekt zowel lokale klanten als toeristen aan, verwacht Vanstone. In eerste instantie zullen er drie plantaardige kazen in de winkel verkrijgbaar zijn. Volgend jaar wordt dat uitgebreid naar zes, met onder meer een plantaardige feta, parmezaan en blauwaderkaas. Ook verkoopt de winkel artikelen bij de kazen, zoals wijn (voor de fondue) of pasta.