Sandwich-moeder vraagt faillissement aan

Het moederbedrijf van kledingmerk Sandwich, Veldhoven International bv., heeft faillissement aangevraagd. De aanvraag heeft betrekking op de Nederlandse en Duitse tak van het modeconcern. 

Onder het faillissement vallen Veldhoven Studio Amsterdam bv., Veldhoven Logistics Services bv. en Veldhoven The Netherlands bv. De activiteiten van Veldhoven International in België, Engeland en het Midden-Oosten vallen erbuiten. 

De aanleiding voor de faillissementsaanvraag is vooralsnog niet bekend. Curatoren Barend de Roy van Zuidewijn en Thijs Hekman van AKD waren donderdagochtend niet bereikbaar. Wel is duidelijk dat voor damesmerk Sandwich de mogelijkheden van een doorstart worden onderzocht in Nederland en Duitsland. Dat heeft volgens het management ‘een realistische kans’. Voorlopig blijven de winkels en de webshop van Sandwich open.

Sandwich is het eerste merk dat Veldhoven oprichtte. Later volgden ook de merken Stills, Nono, Turnover, Dept en het Duitse Olsen. Nono werd in 2013 verkocht, Stills ging in 2014 zelfstandig verder en in 2016 hief Veldhoven de merken Dept en Turnover op. Olsen werd verkocht, om volledig te kunnen focussen op Sandwich. Het merk telt zo'n veertig eigen winkels in Nederland en daarnaast tweeduizend verkooppunten.
 

Reacties 1


Alweer Failliet 28 nov, 09:52

#Waaromstenenwinkelswinnen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!