Vinted haalt 128 miljoen op voor verdere groei in Europa

Vinted haalt 128 miljoen op voor verdere groei in Europa

Vinted, naar eigen zeggen Europa's grootste C2C-marktplaats voor tweedehandskleding, heeft bij investeerders 128 miljoen euro opgehaald. Met het geld hoopt het bedrijf verder te groeien in Europa. Vinted wordt nu gewaardeerd op meer dan een miljard euro.

De equityinvesteringsronde voor de van oorsprong Litouwse startup werd geleid door Lightspeed Venture Plus. Ook bestaande financiers als Sprints Capital, Insight Venture Partners, Accel en Burda Principal Investments deden mee. Vinted zegt dat het aantal medewerkers in de product- en technologieteams nu kan worden verdubbeld en dat er kan worden geïnvesteerd in technologieën 'om de waardepropositie voor leden te blijven verbeteren'.

Vinted werd in 2008 opgericht en heeft inmiddels 25 miljoen leden in elf landen. Sinds dit jaar is de marktplaats ook actief in Nederland, waar het met reclamecampagnes flink aan de weg timmert. Het hoofdkantoor staat in Vilnius. In Berlijn, Praag en Warschau heeft het bedrijf ook kantoren.

RetailTrends sprak eerder met ceo Thomas Plantenga

Reacties 2


Chris Sent 5 aug, 16:29

Vinted deugt niet.Zomaar accounts volledig blokkeren, dus ook wanneer de accounthouder nog tegoeden heeft. Vervolgens is er inhoudelijk geen contact met de helpdesk mogelijk het enige wat je krijgt zijn standaard antwoorden. Vervolgens vragen ze telkens meer informartie om te uploaden zoals foto's van bankafschriften, bankkaart, de producten en je handtekening. Nogal privacygevoelige gegevens maar het zou zijn voor mijn veiligheid, En waarom? Soortgelijke acties van Vinted zie ik als je even zoekt heel veel. Mijn dringende advies! Wegblijven bij deze organisatie.


Mirjam Wintermans 5 mrt, 20:25

'De waardeproposities voor leden te verbeteren'. Wat een lachertje is dat!
Vrijdag 25 februari werd uit het niets mijn Vinted account verwijderd door een computer. Vinted geeft aan dat zij hier de hand in hebben gehad. Eerst een automatisch bericht. Na contact met de Vinted Helpdesk wordt alleen aangegeven dat mijn kast valt onder 'commerciële activiteiten' met een bijbehorende lijst. Hand op mijn hart, ik val onder geen van de genoemde categorieën. Ik heb dit laten weten aan Vinted Helpdesk. Daarna volgt een 2e reden: jouw kast bestaat uit dames-, heren- en kinderkleding in verschillende maten. Dat is uit te leggen voor mij. Alles in bewoordingen als 'wij veronderstellen' en 'wij denken dat'.... er is geen enkel bewijs. Ik kan dat bewijs wel leveren, er wordt alleen niet geluisterd of naar gehandeld. Inmiddels ben ik erachter dat ik niet de enige ben die dit is overkomen. Op Vinted platforms gaan dergelijke verhalen ook rond. Daarbij krijg ik de opdracht om mijn kast op te schonen binnen 5 dagen , ik kan er alleen niet in. Anders wordt mijn account alsnog verwijderd. Een hele onrechtvaardige kwestie.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!