Apple-verkoper Amac heeft het afgelopen halfjaar meer winst en omzet geboekt. Online was de groei het grootst, meldt het bedrijf.

De ebitda liep op tot 1,4 miljoen euro, volgens Amac 165 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg naar 82 miljoen euro. Amac verwacht dat de omzet voor het hele boekjaar, van april 2019 tot en met maart 2020, boven de 170 miljoen euro uitkomt. De fikse stijging van de winstgevendheid komt onder meer doordat Amac in het vorige boekjaar hoge kosten maakte. 

Amac heeft sinds de overname van iCentre twee jaar geleden 47 vestigingen verspreid door Nederland. De winkels zorgden voor tien procent meer omzet. De winkel in Rotterdam had de hoogste omzet, gevolgd door die in Utrecht (The Wall) en Eindhoven. In de nieuwe winkel in The Wall leidde een bezoek het vaakst tot een aankoop. Vooral via internet werd meer verkocht: er was een stijging van 46 procent. De iPad Pro en de iPhone waren de populairste producten. Ook de Apple Watch en de nieuwe MacBook Air deden het goed, net als de AirPods 2.