Modeketen Witteveen opnieuw failliet

Damesmodeketen Witteveen is failliet verklaard. Dinsdag vroeg het bedrijf al uitstel van betaling aan. De dertig winkels blijven voorlopig open. Voor de ongeveer 170 werknemers is inmiddels ontslag aangevraagd.

Witteveen ging twee jaar geleden ook al failliet. De keten had toen ongeveer honderd winkels. Een doorstart bleek toen mogelijk. Een curator onderzoekt of dat er opnieuw in zit. Er hebben zich volgens hem enkele geïnteresseerde partijen gemeld. Over enkele weken hoopt de curator meer duidelijkheid te kunnen geven.

Witteveen lijdt al maandenlang verlies. Het bedrijf vroeg uitstel van betaling aan omdat het niet mogelijk was een overeenkomst te sluiten met de curator van grootaandeelhouder Victory & Dreams, dat eind september al failliet ging. De curatoren van dat bedrijf en het bestuur van Witteveen verschillen van mening over wederzijdse vorderingen.

Eigenaar Lex Hes zei eerder al dat Witteveen grote schade leed door het faillissement van Miller & Monroe, dat onder een aparte b.v. binnen Victory & Dreams viel. De curatoren van dat bedrijf hebben volgens hem al eerder geprobeerd een faillissement voor Witteveen aan te vragen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!