FIOD: miljoenenfraude rond webshop

FIOD: miljoenenfraude rond webshop

De FIOD vermoedt dat er met een webshop voor zeker 2,5 miljoen euro fraude is gepleegd. De opsporingsdienst heeft deze week twee bedrijfspanden en drie woningen in de omgeving van Arnhem doorzocht. Ook viel de FIOD een woning in de buurt van Hengelo binnen.

De FIOD heeft meerdere verdachten op het oog. Ze runden een webshop waar spullen uit China werden aangeboden. Bij de invoer is vermoedelijk ten onrechte gebruikgemaakt van de zogenoemde verleggingsregeling. Bij deze regeling wordt de btw niet bij de invoer betaald, maar bij de maand- of kwartaalaangifte. De verdachten zouden die verschoven btw slechts gedeeltelijk hebben aangegeven. Ook zouden ze hebben gedaan alsof de goederen ook weer zijn geëxporteerd. Zodoende zouden ze de afgelopen twee jaar voor minstens 2,5 miljoen euro btw-fraude hebben gepleegd.

De FIOD en het OM hebben de website op zwart gezet. Bij de doorzoeking van de diverse panden is fysieke en digitale administratie in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op bankrekeningen, onroerend goed, auto's en twee vorkheftrucks.

De zaak kwam aan het licht doordat de douane invoeraangiften ontving met vermoedelijk te lage douanewaarden. Dit wordt gedaan om btw en invoerrechten te ontduiken. Fraudeurs kunnen zo producten goedkoper aanbieden dan bedrijven die wel belasting betalen. "Dit is concurrentievervalsing", aldus de FIOD. 

Reacties 2


conrad kouwenhoven 1 dec, 04:28

topje van de ijsberg


conrad kouwenhoven 1 dec, 04:27

ze zouden eens moeten kijken wie hun douaneagent is. kan de eerste schuldige zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!