Ik ben gek op luxe. Zo houd ik erg van handgemaakte horloges. Ik was onlangs op bezoek bij Lange und Söhne, gevestigd nabij Dresden. Ze maken daar de allermooiste, alleringewikkeldste horloges ter wereld.


De leiding over de techniek en het design is trouwens in handen van een Nederlander, Tony de Haas, die, helemaal by the way, vroeger drummer wilde worden en nog les heeft gehad van Caesar Zuiderwijk, maar de vraag naar beroepsdrummers in Nederland is nogal klein – hier raak ik geloof ik de weg kwijt.


Ik was dus op bezoek bij Lange und Söhne en zag die allermooiste, alleringewikkeldste horloges tot stand komen. Wat een vakmanschap zeg! Elke dag acht uur lang met minipincetjes in de weer met uiterst minieme en uiterst kostbare onderdeeltjes. Je zal ’t maar doen. Eerdergenoemde Tony de Haas doet ’t en als hij klaar is met dit monnikenwerk gaat hij thuis lekker een potje drummen. Voor een halve ton heb je al een Lang und Söhne. Dat is toch echt geen geld voor wat gerust de Mona Lisa van de handgemaakte horlogemerken genoemd mag worden.


WAT EEN WEGGEVERTJES