Voor herenmodeketen The Society Shop breken aan het eind van het jaar hoogtijdagen aan. De levenslessen van directeur en grootaandeelhouder Hans Beer – over zes dagen per week werken, de klap van fraude en het beste medicijn tegen zakelijke verslapping.
 

OUDERS
“Grappig: omdat ik altijd met het nu bezig ben, en met de toekomst, speelt het verleden voor mij geen enorme rol. Het meeste ben ik vergeten. Maar goed, ik groeide op in Amsterdam-Zuid. Mijn vader werkte als verkoper in The Society Shop op de Van Baerlestraat, lang voordat hij in de jaren tachtig het bedrijf overnam. Ook toen mijn ouders uit de Sloestraat in de Rivierenbuurt naar Abcoude waren verhuisd, fietste ik elke dag op en neer naar het Amsterdams Lyceum.


Maar ja, school… Ik deed de havo, het talenpakket met economie, maar ik spiekte alles zo’n beetje bij elkaar. Met mij was geen land te bezeilen, ik had geen idee wat ik met mijn leven wilde. Beetje sporten, wielrennen, varen, dat vond ik leuk. Het was mijn vader die mij op een goede dag, ergens in 1978, naar New York trapte. Gewoon: ga maar eens in een...