Investeringen drukken winst Vero Moda-eigenaar

Investeringen drukken winst Vero Moda-eigenaar

Bestseller heeft afgelopen boekjaar een omzet van 3,5 miljard euro geboekt. Dat is een groei van zeven procent ten opzichte van een jaar eerder, zo maakte het Deense modebedrijf bekend.

Tegenover de gestegen omzet staat een lagere winst. Het resultaat voor belastingen daalde met drie procent, van 384 naar 372 miljoen euro. Dat heeft volgens het bedrijf achter merken als Jack & Jones, Vero Moda en Only te maken met ‘substantiële investeringen in de toekomst’. Details daarover worden niet gemeld.

Het lopende boekjaar toont volgens ceo Anders Holch Povlsen aan dat het bedrijf nog werk te doen heeft. Met name digitalisering en duurzaamheid noemt hij daarbij focuspunten. “Het is belangrijk om innovatief te blijven, zowel in relatie tot onze winkels en producten als hoe we de hele business runnen.”

Bestseller heeft een portfolio van zo’n twintig modemerken. In ons land is het concern vooral bekend van zijn formules Jack & Jones, Vero Moda, Only en Vila. Daarnaast is het bedrijf voor zo’n dertig procent eigenaar van mode-app About You. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!