Nieuwe topman moet Tony’s Chocolonely financieel oplappen

Derk Jan Terhorst wordt financieel directeur bij Tony’s Chocolonely. Met de nieuwe aanstelling hoopt het bedrijf zijn financiën op orde te krijgen, meldt RTL Nieuws.

Na de publicatie van tegenvallende resultaten eerder deze maand bleek financieel directeur Freek Wessels het bedrijf te verlaten. Hij vervulde de functie ruim zes jaar, maar miste zijn eigen financiële doelstellingen twee jaar op rij.

Zijn opvolger was lange tijd werkzaam bij Ahold, onder meer als financieel directeur bij slijterij Gall & Gall in Nederland en in de VS bij Ahold-dochter Stop & Shop dat 415 supermarkten telt. Uit het jaarverslag van Tony’s Chocolonely, dat zich nu voornamelijk richt op internationale groei, bleek al dat Amerika bovenaan de lijst van buitenlandse groeimarkten staat.

Door een tegenvallende omzet perste Tony’s Chocolonely er met moeite een piepklein plusje uit. Daardoor voldeed het bedrijf niet meer aan de voorwaarden die huisbank Rabobank stelde voor kredietverlening. Dit zou echter geen gevolgen hebben voor de onderneming; de bedrijven zouden onderling nieuwe afspraken hebben gemaakt. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!