Doorstart nog onzeker voor kledingwinkel Sylver

Een eerste poging voor een doorstart voor de failliete kledingketen Sylver heeft niets opgeleverd. Dat blijkt uit het faillissementsverslag.

Zeven partijen hadden interesse in het bedrijf, waarvan één een bod op Sylver deed. Het bod werd door belanghebbenden onvoldoende geacht. Tot eind van het jaar wordt er gewerkt aan een mogelijke doorstart, daarna zal het faillissement verder afgewikkeld worden.

Sylver had één (niet bancaire) financier. Die geldverstrekker heeft de financiering in september opgezegd. Dat is de directe aanleiding geweest voor het faillissement van de modeketen. Daarnaast liep ook de winst terug. Van 2017 op 2018 daalde de winst van 474.078 euro naar 37.933 euro. 

De financier heeft nog een vordering van 464 duizend euro uitstaan bij de kledingketen, de Belastingdienst krijgt nog ruim 34 duizend euro en concurrente crediteuren hebben nog voor 136 duizend euro bij Sylver uitstaan. Daarmee komt de totale schuld uit op ruim 630 duizend euro.

Sylver vroeg begin oktober uitstel van betaling aan. De modeketen heeft acht winkels in Nederland, onder meer in Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag en Haarlem. Ook heeft het bedrijf een webshop. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!