Klantgegevens bol.com online te koop door lek bij partner

Klantgegevens bol.com online te koop door lek bij partner

De gegevens van tienduizend Nederlanders en Belgen die enkele jaren geleden speelgoed kochten via een partner van bol.com, worden nu te koop aangeboden op internet. Dat schrijft VRT.

Het gaat om gegevens van klanten die speelgoed hebben gekocht bij Toppie Speelgoed, een verkooppartner van bol.com. In het bestand dat online wordt aangeboden, staan de aankoopgegevens (e-mailadres en telefoonnummer) van klanten die het product rechtstreeks bij Toppie Speelgoed hebben gekocht. 

“Een hacker heeft misbruik gemaakt van een technisch proces dat we een tijdje geleden hebben uitgevoerd en waarbij klantgegevens van de ene server naar de andere zijn overgezet”, vertelt Mike Bruinsma van Toppie Speelgoed. 

Van klanten die via bol.com kochten staat de naam en het afleveradres in het bestand. Die gegevens speelt de webwinkel door aan de verkooppartner, voor de verzending van het pakket. Volgens bol.com is de impact van het lek voor zijn klanten beperkt. De data die de webwinkel met verkooppartners uitwisselt, bevat geen wachtwoorden of bankrekeningnummers.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!