Sligro ‘heeft niets te verbergen’ omtrent overname Emté

Sligro ‘heeft niets te verbergen’ omtrent overname Emté

Sligro ontkent de aanklacht van Jumbo, die beweert dat de supermarktketen de cijfers van Emté te rooskleurig heeft gepresenteerd toen Jumbo en Coop de 130 filialen overnamen. Dat meldt Brabants Dagblad. De supermarktreuzen troffen elkaar dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch. 

Volgens Jumbo en Coop heeft Sligro ‘geen eerlijk beeld gegeven van de financiële situatie’ bij Emté. De winkels waren er slechter aan toe dan de supermarktketens op basis van boekenonderzoek hadden berekend. Volgens Jumbo-cfo Ton van Veen ‘vielen de marges en omzet tegen’.

Advocaat Jeroen van der Schrieck van Jumbo en Coop zegt in de rechtszaak dat Sligro de cijfers van zijn dochterbedrijf heeft opgepoetst om de keten voor een hoger bedrijf van de hand te kunnen doen. “Opmerkelijk dat een ‘beursgenoteerd concern eerdere cijfers zomaar aanpast en aanvult”, aldus de raadsman volgens BD.

Jan Willem de Groot, advocaat van Sligro Food Group, zegt op zijn beurt dat Sligro niets heeft te verbergen; het bedrijf zou enkel eerlijke cijfers hebben gepresenteerd. Volgens De Groot zijn Jumbo en Coop er op uit om Sligro ‘bedrijfsgevoelige cijfers’ afhandig te maken, om zo de eigen concurrentiepositie te verbeteren. 

Jumbo en Coop, die de 130 Emté-winkels overnamen voor 410 miljoen euro, overwegen een claim van tientallen miljoenen tegen Sligro. De Bossche rechtbank maakt over zes weken bekend of het medewerking verleent aan het verzoek van de ketens om over te gaan tot een voorlopig getuigenverhoor.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!