Modemerk Sandwich maakt een doorstart. Dat gebeurt in Nederland en Duitsland onder de vleugels van Sandwich Fashion Group. Die neemt op termijn ook de overige buitenlandse activiteiten over, meldt het bedrijf. "Hiermee is een oplossing bereikt voor de wereldwijde voortzetting van het merk dat werd opgericht in 1981."

Sandwich Fashion Group heeft naar eigen zeggen afgelopen week een akkoord bereikt met de curatoren. Meerdere gegadigden hebben volgens het bedrijf een bod uitgebracht. De doorstart heeft vooralsnog geen gevolgen voor de koers van het merk, meldt het bedrijf.

Ruim twee weken geleden ging Veldhoven International failliet, waar de Nederlandse en Duitse activiteiten onder vielen. De andere bedrijven, waaronder het eigen productiekantoor in Hongkong, vielen erbuiten. Sandwich heeft zo'n 1500 verkooppunten in Europa, Canada en Zuidoost-Azië. Het hoofdkantoor blijft in Amsterdam.

De curatoren waren vrijdagmiddag niet bereikbaar. De woordvoerster van Sandwich Fashion Group reageerde niet op een verzoek om een toelichting.