Sissy-Boy nam moederbedrijf mee in bankroet

Sissy-Boy nam moederbedrijf mee in bankroet

Sissy-Boy heeft in zijn faillissement begin dit jaar moederbedrijf Brand Retail Group meegetrokken. Dat blijkt uit het eerste curatorenverslag van het modeconcern, dat vorige maand failliet ging. 

Januari dit jaar heeft Brand Retail Group garant gestaan voor het terugbetalen van een lening die aan Sissy-Boy is verstrekt. Toen Sissy-Boy in april dit jaar failliet ging, werd de lening door schuldeisers opgeëist bij Brand Retail Group, maar die bleek het geld niet te hebben. Daardoor ging het bedrijf failliet. 

Wie de schuldeiser is, is niet bekend. “Ik weet niet of ik vrij ben om dat te delen. Het betreft in elk geval een buitenlandse investeerder”, vertelt curator Frédéric Verhoeven aan RTL Z. 

Brand Retail Group werd in 2017 opgericht. Het modeconcern nam drie fashionmerken over van het failliete Varova Vashion: Tumble ’n Dry, Sissy-Boy en Open32, en trok Standard Investment aan als nieuwe geldschieter. Het succes was van korte duur. Eind 2018 werd Tumble ’n Dry afgestoten, in april ging Sissy-Boy failliet en ook Open32 besloot begin november zelfstandig verder te gaan. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!