Thuisbezorgd verwacht omzetgroei van 22 procent

Thuisbezorgd verwacht omzetgroei van 22 procent

Takeaway denkt dit jaar een omzetgroei van 78 procent te realiseren. In Nederland nam de omzet toe met 22 procent en de Duitse markt is goed voor een stijging van 146 procent. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van het bedrijf. 

Die groei zou resulteren in een totale omzet van 414 miljoen euro. Daarvan is 120 miljoen euro afkomstig uit Nederland, 211 uit Duitsland en 94 uit overige markten. Wat Thuisbezorgd daar aan winst aan overhoudt, is nog niet bekend. 

Het aantal bestellingen nam in Nederland toe van 33 naar 38 miljoen, een groei van zestien procent. Maar ook de marketingkosten namen toe met 21 procent. 

Ondertussen probeert Takeaway het Britse Just Eat in te lijven, maar investeerder Prosus heeft ook interesse in het maaltijdbezorgplatform. Laatstgenoemde verhoogde gisteren zijn bod naar acht pond per aandeel, maar Takeaway ging daar overheen met 9,16 pond per aandeel. De strijd tussen de twee partijen is sinds oktober dit jaar gaande. Kiest Just Eat voor Takeaway, dan krijgt de Britse partij een aandeel van 57,50 procent in de van oorsprong Nederlandse maaltijdbezorgwebsite. Just Eat kan tot tien januari reageren op de biedingen. 

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!