Kamera Express breidt opnieuw uit door overnames

De ondernemingen Budgetcam en Profotonet gaan op in Kamera Express. De fotoretailer zegt met de overnames het platform verder te willen versterken met verhuur en 'hoogwaardige prints'.

Kamera Express zegt daarnaast zijn positie op het gebied van foto en video in Europa verder te versterken. “Beide bedrijven hebben sterke posities in hun segmenten opgebouwd”, stelt Ben Cornelisse, ceo van Kamera Express. “We kijken er naar uit om ze toe te voegen aan het Kamera Express platform en middels kruisbestuiving verder uit te bouwen.”

Kamera Express timmert de afgelopen jaren flink aan de weg. Vorig jaar werd het winkelbestand al uitgebreid door overnames van Foto Konijnenberg  en het Rotterdamse Foka. Eerder werd Foto Klein overgenomen uit faillissement. De fotoretailer heeft onder meer webshops en 24 fysieke winkels in tien Europese landen.

Budgetcam werd in 2003 opgericht als verhuurder van foto en videoapparatuur met in totaal acht Nederlandse vestigingen. Profotonet bestaat sinds 1951 en is aanbieder van prints in verschillende vormen, zoals fotoprints, albums en wanddecoratie. De onderneming zegt zich te onderscheiden middels het hoge kwaliteitsniveau van zijn prints.

Reacties 4


Leon Dorsey 24 dec, 11:47

Nogmeer éénheidsworst op foto gebied......


Martin van Wulfen 24 dec, 11:58

Laat ze eerst maar eens werken aan de service en bediening in de winkels.
Neem een voorbeeld aan CameraNu, zij weten hoe het hoort. Goed advies en geen " dozenschuivers" zoals bij Kameraexpress


C M 26 dec, 12:10

Precies. Beroerde klantenservice en zeer slechte communicatie. Bestellingen zijn na weken nog niet geleverd en antwoord op het vragen worden afgedaan met alleen maar standaardzinnen.


A E 30 mrt, 01:27

Niet alleen C.M., hoe groter een organisatie wordt, des trager het zal worden. Ik heb wel begrepen dat de Klantenservice bestaat uit een heel groot team, maar dat wil nog niet zeggen dat de service daarmee beter zal worden.

Het was erg pijnlijk om te lezen dat KE zowel Budgetcam en Profotnet heeft overgekocht, onder het motto, wat we niet hebben kopen we gewoon. De verhuurbalie was bar slecht bij KE Capelle, borg kreeg je niet direct terug maar werd teruggestort. Soms moest je er om zeuren.

KE is gewoon een groot monster geworden die alles opslokt en daarmee de concurrentie buitenspel zet.
Ik hoop dan ook van harte dat Budgetcam en Profonet hun identiteit en bedrijfscultuur niet verliezen en dat ze geindoctrineerd worden met de de 'KE gedachte' Voor mij geen KE meer, maar Cameranu of iets anders. Hopelijk wordt Cameranu ook niet opgeslokt door het monster KE, want alle andere voormalige concurrentie zit nu in de maag van het monster.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!