De ondernemingen Budgetcam en Profotonet gaan op in Kamera Express. De fotoretailer zegt met de overnames het platform verder te willen versterken met verhuur en 'hoogwaardige prints'.

Kamera Express zegt daarnaast zijn positie op het gebied van foto en video in Europa verder te versterken. “Beide bedrijven hebben sterke posities in hun segmenten opgebouwd”, stelt Ben Cornelisse, ceo van Kamera Express. “We kijken er naar uit om ze toe te voegen aan het Kamera Express platform en middels kruisbestuiving verder uit te bouwen.”

Kamera Express timmert de afgelopen jaren flink aan de weg. Vorig jaar werd het winkelbestand al uitgebreid door overnames van Foto Konijnenberg  en het Rotterdamse Foka. Eerder werd Foto Klein overgenomen uit faillissement. De fotoretailer heeft onder meer webshops en 24 fysieke winkels in tien Europese landen.

Budgetcam werd in 2003 opgericht als verhuurder van foto en videoapparatuur met in totaal acht Nederlandse vestigingen. Profotonet bestaat sinds 1951 en is aanbieder van prints in verschillende vormen, zoals fotoprints, albums en wanddecoratie. De onderneming zegt zich te onderscheiden middels het hoge kwaliteitsniveau van zijn prints.