Meer winkels open met kerst baart FNV zorgen

FNV vindt het zorgelijk dat steeds meer retailers open zijn met kerst. Dat vertelt FNV-bestuurder Linda Vermeulen tegen RTL Z. Retailers gaan steeds meer naar een 24-uurseconomie toe en dat zorgt voor sociale druk om te gaan werken. "Om zo andere collega's te ontlasten of werknemers worden ingeroosterd zonder overleg", stelt Vermeulen.

‘Na Black Friday komt ook Boxing Day, de Engelse feestdag waarbij veel producten tweede kerstdag zijn afgeprijsd, onze kant op. En dat betekent langer werken op kerstavond”, aldus de FNV-bestuurder. 

Bij de vakbond komen veel berichten binnen dat werknemers op kerstavond tot 23.00 uur moeten werken om zo de winkel klaar te maken voor tweede kerstdag. Wel ontvangt het personeel dat met kerst werkt doorgaans een bonus, al valt die volgens Vermeulen tegen. “Met kerst krijgen ze dan wel een toeslag, maar kom op zeg, het gaat goed met de economie, dus geef de mensen eindelijk een structurele loonsverhoging.”  
 

Reacties 2


Marc Heindrichs 24 dec, 12:47

Uiteindelijk is dit wat we zelf willen. Kijk maar naar de drukte op de woonboulevards op 2e kerst en paasdag! Wellicht zou hier richting consument een duidelijker prijskaartje aan gehangen mogen worden. Terwijl de cao's uitgehold worden, worden de werktijden steeds verder opgerekt.


Ex-medewerker DOC Roermond 25 dec, 12:00

Dit is nog niets vergeleken met de openingstijden van het Designer Outlet in Roermond, t/m 5 Januari dagelijks van 9.00-22.00. Dit is voor medewerkers slopend....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!