Harrods gaat een vestiging in China openen

Harrods gaat een vestiging in China openen

De tweede vestiging van Harrods komt in China. Michael Ward, directeur van de warenhuisketen, wil met een Chinees filiaal de middenklasse in het land bedienen. Dat meldde Ward in een interview met The Telegraph

De winkel komt in Pudong en zal zich richten op de kapitaalkrachtige particuliere shoppers van China. Bezoekers krijgen ook toegang tot een bar, theesalon en exclusieve evenementen die door luxemerken georganiseerd worden. 

Ward koos voor China omdat de groei volgens onderzoek de aankomende vijf jaar vooral uit Zuid-Oost Azië zal komen. "Het is belangrijk dat je acher het geld aan gaat", aldus Ward, die stelt dat het bedrijf het afgelopen decennium al flink heeft geïnvesteerd in de Chinese markt. "We zien dat het noodzakelijk is om daar permanenter aanwezig te zijn."

Het is niet voor het eerst dat Harrods de grens over gaat. Van 1914 tot 1998 heeft Harrods een warenhuis gehad in het Argentijnse Buenos Aires. Het warenhuis moest in 1998 zijn deuren sluiten door een conflict tussen de uitbater van het Argentijnse filiaal, Atilio Gilbertoni, en de directeur van Harrods in Londen, Mohammed Al-Fayed.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!