Website warenhuis Barneys is offline

Website warenhuis Barneys is offline

De luxewarenhuisketen Barneys New York heeft zijn website uit de lucht gehaald. Bij een bezoek aan Barneys.com belanden bezoekers op de website van Saks Fifth Avenue, een dochterketen van Hudson’s Bay Company. De website Barneyswarehouse.com verwijst daarnaast door naar de outletpagina van Saks. 

Barneys ging in oktober van dit jaar failliet en werd vervolgens begin november overgenomen door Authentic Brands Group, die merken als Nine West en Aéropostale in zijn portfolio heeft. De koper zou bijna 243 miljoen dollar hebben neergelegd voor het warenhuis, om de licentie van het merk Barneys aan Saks te verkopen. De bedoeling is dat Barneys New York verder gaat als shop-in-shop bij Saks.

De overige warenhuizen van Barneys sluiten binnenkort hun deuren. Producten die vanuit de webshop zijn overgebleven worden naar de filialen gebracht, die naar verwachting tot januari of februari uitverkoop houden. De flagshipstore aan het New Yorkse Madison Avenue blijft mogelijk tot volgend najaar open, terwijl Authentic Brand Group onderhandelt met de eigenaar van het pand.

Barneys New York werd in 1923 opgericht. Het warenhuis vroeg in augustus dit jaar faillissement aan met als doel om te reorganiseren. Daarvoor wilde Barneys zijn winkelbestand verkleinen, zodat er uiteindelijk nog vijf van de meer dan tien warenhuizen overblijven. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!