Vuurwerkomzet bereikt recordhoogte van 77 miljoen euro

Vuurwerkomzet bereikt recordhoogte van 77 miljoen euro

De verkoop van vuurwerk heeft deze jaarwisseling een nieuw record bereikt. De omzet van knal- en siervuurwerk in Nederland bedroeg dit jaar 77 miljoen euro, meldt persbureau ANP op basis van een schatting van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN). Het gaat om een stijging van tien procent ten opzichte van vorig jaar. 

De schatting van de BPN is gebaseerd op cijfers van importeurs en een aantal winkels. Het vorige verkooprecord werd gevestigd bij de jaarwisseling 2008/2009; toen werd er voor 74 miljoen euro aan vuurwerk afgestoken. In 2018 kochten Nederlanders voor 70 miljoen euro aan vuurwerk.

Dit jaar was vooral siervuurwerk populair, met name de zogenoemde compounds: ‘samengestelde boxen met een complete vuurwerkshow’, aldus een woordvoerder van BPN. Ook knalvuurwerk deed het goed volgens de belangenvereniging. 

De omzetstijging lijkt in strijd met het groeiende draagvlak voor een algeheel vuurwerkverbod. Steeds meer gemeenten stelden deze jaarwisseling vuurwerkvrije zones in, de uren waarop het knalspul mag worden afgestoken zijn verder beperkt en de zwaarste categorie vuurwerk is sinds dit jaar verboden. 
 

Reacties 1


C T 2 jan, 13:21

Hoe zit het met de marges? En wat is de prijs verschil met vorig jaar?
Wat wij vorig jaar konden kopen voor 74 miljoen, kan dit jaar een stuk minder zijn.

"Dit jaar was vooral siervuurwerk populair, met name de zogenoemde compounds: ‘samengestelde boxen met een complete vuurwerkshow’,"
Hier op word denk ik ook veel meer verdiend?

Dit zou een beter beeld geven Nederlands dit jaar echt meer hebben gekocht, of dat de prijzen gewoon hoger zijn. (Koop zelf al jaren geen vuurwerk mee, geen idee wat de prijzen doen)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!