Het Marqt-filiaal aan het Gelderlandplein in Amsterdam wordt mogelijk toch geen Jumbo-vestiging. De eigenaar van het Gelderlandplein, Kroonenberg Groep, heeft genoeg aan één supermarkt in het winkelcentrum. Dat meldt commercieel directeur Paul Brenner aan Het Parool. 

In het Amsterdamse winkelcentrum zit al een grote winkel van Albert Heijn, en daar blijft het bij. Volgens Bremmer is het centrum niet berekend op twee supermarkten, heeft het onvoldoende parkeergelegenheid en is het voor het fietsverkeer en de logistiek te druk. 

"Wij zijn de eigenaar, dus Jumbo zou toestemming van ons moeten hebben voor de verbouwing om te beginnen. Maar er is niet met ons gesproken. Het is niet aan de orde", stelt Bremmer. De vestiging van Marqt die nu in het pand zit, was met zijn biologische producten een aanvulling op Albert Heijn, legt Bremmer uit. 

Jumbo kondigde afgelopen week aan vijf filialen van de supermarktketen Marqt over te nemen, waaronder de winkel op Gelderlandplein. Ook komt een vestiging van Ekoplaza onder de hoede van de Brabantse supermarktketen.