Albert Heijn én Jumbo in winkelcentrum gaat eigenaar te ver

Albert Heijn én Jumbo in winkelcentrum gaat eigenaar te ver

Het Marqt-filiaal aan het Gelderlandplein in Amsterdam wordt mogelijk toch geen Jumbo-vestiging. De eigenaar van het Gelderlandplein, Kroonenberg Groep, heeft genoeg aan één supermarkt in het winkelcentrum. Dat meldt commercieel directeur Paul Brenner aan Het Parool. 

In het Amsterdamse winkelcentrum zit al een grote winkel van Albert Heijn, en daar blijft het bij. Volgens Bremmer is het centrum niet berekend op twee supermarkten, heeft het onvoldoende parkeergelegenheid en is het voor het fietsverkeer en de logistiek te druk. 

"Wij zijn de eigenaar, dus Jumbo zou toestemming van ons moeten hebben voor de verbouwing om te beginnen. Maar er is niet met ons gesproken. Het is niet aan de orde", stelt Bremmer. De vestiging van Marqt die nu in het pand zit, was met zijn biologische producten een aanvulling op Albert Heijn, legt Bremmer uit. 

Jumbo kondigde afgelopen week aan vijf filialen van de supermarktketen Marqt over te nemen, waaronder de winkel op Gelderlandplein. Ook komt een vestiging van Ekoplaza onder de hoede van de Brabantse supermarktketen. 

 

Reacties 3


T J 3 jan, 12:13

Neem maar van mij aan dat er wel een Jumbo komt!


Rob Vis 12 jan, 19:23

Ik ga nu altijd naar de Jumbo op de Buitenveldertselaan.
Als er 1 op het Gelderlandplein zou komen zou ik daar heen gaan, en dan ook wellicht bij andere winkels op het plein. Wat mij betreft een publiekstrekker, dus ik zou de Jumbo daar heen laten komen.


Willem Lee 2 jul, 22:58

Ik zal ook graag een jambo bij gelderlandplein hebben.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!