Gerry Weber heeft zijn herstructurering afgerond. De rechtbank in Bielefeld heeft op oudjaarsdag de insolventieprocedure opgeheven. Daarmee heeft het modeconcern zijn financiële reorganisatie binnen een jaar voltooid.

Het bedrijf startte de herstructurering in april 2019 door uitstel van betaling aan te vragen. Het insolventieplan werd in september vorig jaar geaccepteerd en in oktober wettelijk bindend. Sinsdien is het insolventieplan geïmplementeerd. 

"Gerry Weber start het nieuwe jaar in een normale operationele staat, met een solide financiële basis, nieuwe eigenaren en een helder concept voor de toekomst", aldus de woordvoerder van het modeconcern. 

In het kader van de herstructurering werden in Duitsland het afgelopen jaar winkels gesloten en meer dan vierhonderd banen geschrapt. Er kwamen nieuwe aandeelhouders aan het roer te staan: Robus Capital, Whitebox en J.P. Morgan betaalden gezamenlijk 49 miljoen voor het bedrijf. Met die kapitaalinjectie kon Gerry Weber orde op zaken stellen.

Gerry Weber heeft ruim veertig vestigingen in Nederland.