Ceo Wouter Torfs van de gelijknamige Belgische schoenwinkelketen wil dat Europa het gratis terugsturen van pakketjes verbiedt. Bij Torfs komt een op de vier paar bestelde schoenen terug, omdat ze niet passen of omdat de klant ze niet mooi vindt. Bij grote spelers loopt dat volgens Torfs op tot zestig procent. Een onhoudbaar model, vindt hij.

"Ik heb geen zin om als eerste Belgische webshop te zeggen dat gratis terugsturen niet meer kan. Misschien moet er daarom op Europees vlak wel wetgeving komen", zegt Torfs in het Vlaamse Radio 2-programma De Inspecteur. "De lat moet voor iedereen gelijk liggen. Ook maatschappelijk zou dit een goede zaak zijn als je je bedenkt hoeveel camionettes (bestelauto's, red.) er nu heen en terug moeten rijden met al die pakjes."

In het programma roept Torfs verder Belgische consumenten op om de eigen retailers niet over het hoofd te zien. Hij ziet dat steeds meer Belgen bij buitenlandse webwinkels bestellen. "We willen allemaal zo veel mogelijk politiek correct zijn zijn, maar als het om onze portefeuille gaat willen we enkel het goedkoopste. Want dan stellen we ons geen vragen waar dat product gemaakt is en of het wel gebeurde in goede omstandigheden."