Decorette waagt stap naar Duitsland

Decorette waagt stap naar Duitsland

Woningtextielformule Decorette gaat naar Duitsland. Dat gebeurt wel onder een andere naam: Homed. De naam Decorette was in Duitsland al vergeven.

Decorette, onderdeel van Euretco, gaat nu in Duitsland op zoek naar ondernemers die de franchiseformule op de markt gaan brengen. In de showroom van moederbedrijf EK/servicegroup in Bielefeld is een volwaardige Homed-winkel opgebouwd. Zo krijgen Duitse ondernemers er een goed beeld van, is het idee.

De eerste reacties zijn positief, zegt manager operations Germany Ruby Beck tegen RetailNews. "Voor februari hebben we al wat afspraken staan." Ze heeft goede hoop dat in het tweede kwartaal de eerste winkels kunnen openen. Eind dit jaar zou de teller op vijf moeten staan. Over vijf jaar hoopt ze vijftig winkels in Duitsland te hebben. 

Volgens Beck blijkt uit onderzoek dat er bij de oosterburen ruimte is voor de Decorette-formule. Die is volgens haar veel moderner dan de 'papa- en mama-winkeltjes', die je daar veel hebt. "Van die winkeltjes met duizend gordijnen, allerlei vloerblokken en behangboeken. Echt altmodisch. Daar gaan wij verandering in brengen." Decorette is in 1972 opgericht en heeft zo'n vijftig winkels in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!