Verkoop Matratzen Concord doet Beter Bed goed

Verkoop Matratzen Concord doet Beter Bed goed

Beter Bed vaart wel bij de verkoop van het Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord. De omzet bedroeg in het vierde kwartaal 47,6 miljoen euro, een stijging van 5,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Door onder meer een gifschandaal bij Matratzen Concord kwam Beter Bed in financiële problemen. Het chemieconcern BASF meldde eind 2017 dat schuimmatrassen door een productiefout te veel van de giftige stof dichloorbenzeen bevatten. Uiteindelijk bleek er geen gevaar voor consumenten, maar die lieten de matrassen links liggen. Ceo John Kruijssen zei onlangs tegen RetailTrends dat Matratzen Concord ook heeft zitten slapen bij het oppikken van trends.  Hij doelt op de groei van online, one-size-fits-all matrassen en boxsprings.

In de Benelux plukte Beter Bed onder meer de vruchten van een succesvolle marketingcampagne rond Black Friday, zegt Kruijssen. Ook in Zweden werd veel verkocht. Op 17 maart worden de jaarcijfers bekendgemaakt. Beter Bed leed in 2018 een verlies van ruim 23 miljoen euro. "En je kunt op je vingers natellen dat 2019 er ook niet best uitziet", zei Kruijssen tegen RetailTrends. 2020 zal wel 'een mooi commercieel jaar' worden, voegde hij eraan toe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!